web de la A-Z

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ZGUDUIE LUMEA BUSINESSULUI

web de la A-Z

Despre Inteligența Artificială

Exemplele de inteligență artificială (AI) din cultura pop și ce am văzut în filmele cu Terminator implică, de obicei, un pachet de roboți inteligenți care au ca scop distrugerea  rasei umane sau cel puțin un parc tematic fantezist. Mașinile cu inteligență artificială generală nu există încă și probabil nu vor exista  în curând, așa că suntem în siguranță … deocamdată.

Asta nu înseamnă că vom influența potențialul AI asupra viitorului nostru. Într-un sondaj recent, mai mult de 72% dintre americani și-au exprimat îngrijorarea pentru un viitor în care mașinile vor desfășura multe munci umane. În plus, miliardarul tehnologic Elon Musk, un avocat pentru reglementarea inteligenței artificiale, a numit recent AI mai periculos decât bomba atomica. În ciuda acestor îngrijorări legitime, suntem departe de a trăi în Westworld.

Haide să vorbim despre ideea ta AI

web de la A-Z

Roboții și Inteligența Artificială

Liderii din industrie încă nu pot fi de acord cu privire la ce cuprinde termenul „robot”. Aceștia înțeleg că roboții sunt mașini programabile care îndeplinesc sarcini, dar nimeni nu poate identifica exact locul unde se încheie această definiție.

Roboții de azi, care funcționează AI, sau cel puțin acele mașini considerate ca atare, nu dețin nicio inteligență generală naturală, dar sunt capabili să rezolve probleme și să „gândească” într-o capacitate limitată.

De la lucrul la liniile de asamblare la Tesla până la predarea studenților japonezi engleză, exemple de inteligență artificială în domeniul roboticii sunt abundente.

 

 

 

web de la A-Z

IROBOT: ROBOȚI MICI

Industrie: Electronică de consum, Software, Hardware

Locație: Bedford, Mass.

Cum folosește AI: Acești producători ai popularului Roomba, iRobot, se întorc cu un nou aspirator Robot mult mai inteligent.

Modelul Roomba 980 folosește inteligența artificială pentru a scana dimensiunea camerei, pentru a identifica obstacolele și pentru a-și aminti cele mai eficiente rute pentru curățare. Roomba care se desfășoară de la sine, poate determina, de asemenea, cât de multă aspirație trebuie făcută pe baza dimensiunii unei camere și nu are nevoie de asistență umană pentru curățarea podelelor.

Compania și-a încheiat primul an ca afacere exclusiv orientată către consumator în 2017, cu 883,9 milioane de dolari în venituri și a expediat peste 10 milioane Roombas.

web de la A-Z

HANSON ROBOTICS: CONSTRUCTIE
ROBOȚI HUMANOID

Industrie: robotică, inteligență artificială

Locație: Hong Kong

Cum folosește AI: Hanson Robotics construiește roboți umanoizi cu inteligență artificială atât pentru piețele comerciale, cât și pentru consumatori.

Sophia creată de Hanson este un robot incredibil de avansat de învățare socială. Prin AI, Sophia poate comunica eficient cu limbajul natural și poate folosi expresii faciale pentru a transmite emoții asemănătoare omului.

Sophia a devenit în ultimii ani o celebritate mediatică, prezentată în diverse talk-show-uri, inclusiv o apariție memorabilă cu un Jimmy Fallon clar ciudat în emisiunea The Tonight Show. Robotul a acceptat chiar cetățenia din Arabia Saudită.

Hanson intenționează să introducă o întreagă linie de roboți precum Sophia, despre care cred că „au aplicații imediate ca personalități media în filme și emisiuni TV, animatronica de divertisment în muzee și parcuri tematice și pentru cercetări universitare și aplicații de formare medicală”.

web de la A-Z

EMOTECH: OLLY, UN AI-ASISTENT CU PERSONALITATE

Industrie: Robotică, AI, Hardware

Locație: Londra

Cum folosește AI: Emotech este creatorul Olly, un asistent AI controlat vocal similar cu Amazon Alexa sau Google Home, dar cu o diferență distinctă – Olly are o personalitate în evoluție.

Personalitatea lui Olly provine dintr-un amestec de algoritmi de învățare a mașinilor care învață robotul să se simtă treptat mai mult ca proprietarul său.

Tehnologia utilizată de AI de la Emotech poate înțelege expresiile faciale ale utilizatorului, inflexiunile vocale și modelele verbale pentru a începe proactiv conversațiile și a face sugestii pertinente. Micul asistent de masă robotizat este de asemenea capabil să se miște, orientându-se către utilizator atunci când determină ce urmează să facă.

Abilitățile Olly sunt cu mult peste orice sunt capabili să facă asistenții de voce. De exemplu, dacă Olly vă vede odihnindu-vă capul, este posibil să vă întrebați dacă ați avut o zi lungă și apoi sugerați-vă o parte din muzica preferată pentru a vă ajuta să vă relaxați. Convinge-te singur.

web de la A-Z

ASISITENȚĂ MEDICALĂ ȘI SĂNĂTATE

Inteligența artificială se dovedește a fi un schimbător de jocuri în domeniul asistenței medicale, îmbunătățind practic toate aspectele industriei de la intervențiile chirurgicale asistate de robot până la protejarea înregistrărilor private împotriva infractorilor cibernetici.

Asistența medicală a suferit de mult timp din cauza costurilor medicale puternice și a proceselor ineficiente. Inteligența artificială oferă industriei maligne o transformare de mult nevoie.

Asistenții virtuali activi AI reduc reducerile inutile la spital și le oferă asistenților medicali 20% din timpul lor în proces; Asistenții în fluxul de lucru îi ajută pe medici să elibereze 17% din programele lor; companiile farmaceutice cercetează medicamentele pentru salvarea vieții într-o fracțiune din timp și costurile pe care le ia în mod tradițional; și AI este chiar folosită pentru a ajuta la aducerea asistenței medicale în țările subdezvoltate.

Iată câteva exemple despre modul în care inteligența artificială eficientizează procesele și deschide noi căi inovatoare pentru industria medicală

Vrei să vorbim despre asta?

Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, inteligența artificială este în jurul nostru și joacă un rol activ în viața noastră de zi cu zi. De fiecare dată când deschidem noul nostru de știri pe Facebook, facem o căutare pe Google, primim o recomandare de produs de la Amazon sau rezervăm o călătorie online, AI se află în fundal.

0

Support Given

0+

Clients Rating

0M+

Money Saved

0

Awards won

AZ

Hai să ne cunoaștem

Contactează-ne prin E-mail!
Să vorbim!

Sună la orice ora și vorbim despre ideea ta.

Despre noi!

Echipă dedicată mediului Online.

Unde ne găsești?

Pe internet. Google, Facebook și Instagram.

Țineți aproape
Să vorbim!

Sună-ne la orice oră și vorbim despre orice.

Despre noi!

Echipă dedicată mediului Online.

Unde ne găsești?

Pe internet. Google, Facebook și Instagram

Țineți aproape!